TracesOfWar needs your help! Every euro, pound or dollar you contribute greatly supports the continuation of this website. Go to stiwot.nl and donate!

Tanglin Barrack Shooting Range

De schietbaan van de Tanglin-kazerne

Tanglin Barracks is een voormalig Brits militair complex in Singapore dat een belangrijke rol speelde in zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog. De Sepoy-muiterij in 1915 vond daar plaats, toen Indiase soldaten in opstand kwamen tegen hun Britse officieren vanwege geruchten dat ze waren gestuurd om te vechten in de Eerste Wereldoorlog. De muiterij werd snel onderdrukt, maar leidde tot de executie van verschillende muiters. Tegenwoordig is de kazerne omgebouwd tot een ontwikkeling voor gemengd gebruik, terwijl het gebied waar de muiterij plaatsvond een openbaar park blijft.

Tijdens het Britse koloniale tijdperk had de Tanglin-kazerne een schietbaan die intensief werd gebruikt voor schietoefeningen. Tegenwoordig zijn er twee overblijfselen van de schietloopgraaf en twee schietdoelen in het gebied, die dienden als oefendoelen voor soldaten van verschillende compagnieën die mikten op een doelwit op 15 meter afstand. Vóór de Tweede Wereldoorlog gebruikten soldaten van alle rangen en diensttijden het bereik om hun korte schietvaardigheid te verbeteren. Tijdens de Japanse bezetting werd het assortiment echter weinig gebruikt, behalve in een of twee gevallen. Toen de Britten terugkeerden om Singapore te regeren, nam het Ministerie van Defensie de kazerne over en gaf het gebied een nieuwe bestemming voor de registratie van rekruten voor militaire basisopleiding en ander administratief werk. Naarmate er echter meer geavanceerde trainingsfaciliteiten in de buurt werden gebouwd, werd het assortiment overbodig en werd het niet langer gebruikt.

Do you have more information about this location? Inform us!

Source

  • Text: Amir Shyam
  • Photos: Amir Shyam

1.30417329, 103.80830487